Katern

Meisje aangereden op de Roerdomplaan, de scholen zijn weer begonnen

U kent ze vast: de spandoeken langs de weg met ‘De scholen zijn weer begonnen’. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna 2x zo groot als in de rest van het jaar. Dit bleek vanmorgen wel op de Roerdomplaan in de wijk de Doorslag ter hoogte ban het Anna van Rijn College. Daar werd een meisje rond 10.00 uur geschept door een auto. Het meisje was onderweg naar school en stak de weg over maar lette volgens enkele getuigen niet goed op waarna ze werd geschept door de  auto. Hierdoor kwam het meisje op de motorkap van de auto terecht en kwam ten val op het wegdek. Na controle van het ambulancepersoneel mocht ze weer verder.

Altijd druk

Wees alert
Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. U en andere verkeersdeelnemers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.

2 thoughts on “Meisje aangereden op de Roerdomplaan, de scholen zijn weer begonnen

 1. John

  Wie zorgt ervoor dat de scholieren alert zijn?
  Met z’n drieën naast elkaar ,liefst nog een mobieltje in de hand.
  Oversteken zonder om te kijken en geen hand uitsteken.
  Maar de automobilisten moeten alert zijn,beetje de omgedraaide wereld.

 2. hessel

  ik ben het helemaal met je eens John, ik ga dagelijks met de snor scooter over de Doorslagbrug, de scholieren fietsen hier zeer gevaarlijk en ik moet heel goed opletten om mijn weg veilig te vervolgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren