Meiden MC1 Vreeswijk winnen voetbaltoernooi

De meiden C1 van VSV Vreeswijk hebben met Hemelvaart de beker gewonnen op hun eigen meiden- en damesvoetbaltoernooi, het Thea van der Kaaij toernooi. Op een zeer koud park begonnen de meiden voortvarend tegen Berdos MC1 uit Bergen (NH) en wonnen met 1-0. De wedstrijd tegen MC2 van DSO (Benthuizen) werd met 3-0 winnend afgesloten. Tegen SDZ uit Amsterdam eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, waarna de wedstrijd tegen de meiden van sc Buitenveldert uitsluitsel moest geven. De MC1 van VSV Vreeswijk won deze wedstrijd met 1-0, waarna de beker van het toernooi aan het team kon worden overhandigd. Daarnaast had de VSV MC1, geleid door Richard Bode en Arjan Verweij, ook al de penaltybokaal in hun klasse gewonnen. Het Thea van der Kaaij toernooi werd dit jaar voor de 11e keer gehouden. Het toernooi wordt ieder jaar met Hemelvaart georganiseerd ter nagedachtenis van Thea van der Kaaij, die zich jarenlang heeft ingezet voor het meidenvoetbal in Nieuwegein.

Het ochtendprogramma van het Thea van der Kaaij toernooi was dit jaar bestemd voor wedstrijden van de meiden F, E en D. ’s Middags traden de meiden C, B en de dames elftallen aan. Net als voorgaande jaren waren er diverse wedstrijden en was er een penaltybokaal.

Nieuw was dit jaar de aanwezigheid van de Stichting Fairtrade Nieuwegein. VSV Vreeswijk gebruikt al langer fairtrade koffie, thee en suiker in de kantine en hoopt met deze actie ook anderen aan te zetten om fairtradematerialen te gaan gebruiken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk