Katern

Meeuwsen uit Nieuwegein pakt met Brouwer eerste winst op de Olympisch Spelen

Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is het olympisch toernooi begonnen met een sterke zege. Hij versloeg samen met Alexander Brouwer in Tokio het Amerikaanse duo Nick Lucena/Phil Dalhausser in twee sets: 21-17 en 21-18.

Brouwer en Meeuwsen, die in 2016 brons wonnen in Rio de Janeiro, zijn ingedeeld in poule D en treffen in de groepsfase ook nog de Brazilianen Alison Cerutti en Álvaro Morais Filho en de Argentijnen Julio Azaad en Nicolßs Capogrosso.

Het ervaren Nederlandse koppel speelde in aanloop naar de Spelen wisselvallig, maar daar was weinig van te merken tegen Lucena en Dalhausser. In de eerste set hadden de Amerikanen tot halverwege licht overwicht, maar dankzij goed blokkeren en een aantal loeiharde smashes troefde het Nederlandse koppel hun tegenstanders af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren