Meest duurzame renovatie vindt plaats in Nieuwegein

Medewerkers van Wessels Rijssen demonteren momenteel het verouderde kantoorpand De Ratelaar in Nieuwegein. Het uit 1978 daterende gebouw wordt in opdracht van Moorland Investments tot op de betonnen constructie gestript en volledig voorzien van een nieuwe inrichting en nieuwe gevels.

Om het complex toekomstbestendig te maken krijgt het pand een energiezuinige luchtbehandelingskast met een warmteterugwinning van minimaal 90 procent, nieuwe hoogrendement ketels en HR++-beglazing met zonwerende coating. De ontwikkelaar verwacht dat deze renovatie ”één van de meest duurzame renovaties in Nederland” is. Dankzij het klimaatconcept met Phase Change Materials (materialen die warmte of koude kunnen opslaan) wordt een reductie van 48 procent op het koelvermogen van het kantoor verwacht, en zal het nieuwe kantoor label A met groenverklaring krijgen, terwijl dit eerder G was. Als het complex eind dit jaar klaar is, krijgt het een andere naam: BG Office.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren