Twee flitspalen in Nieuwegein staan in de top 4 van de provincie

Liefst 7.555 keer flitste de flitspaal bij Weg naar de Poort in Nieuwegein tussen mei en september. Daarmee is het een van de meest actieve flitspalen in de provincie, blijkt uit cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Alleen een flitspaal langs de Provincialeweg (N201) in Vreeland flitste maar liefst 11.109 keer en staat boven die van Nieuwegein.

De paal bij de Poort van Nieuwegein flitste 108 keer voor het negeren van een rood licht. De overige 7.447 keer werd er een snelheidsovertreding begaan. Op de derde plek staat de flitspaal aan de Beneluxlaan in Utrecht, waardoor 6.048 boetes werden uitgeschreven.

Daarmee staat er geen enkele flitspaal in de provincie in de landelijke top 20. De Weg naar de Poort komt daarin pas op de 21ste plek voor. De meest actieve flitspaal van het land staat in Gouda. De flitspaal bij de Goudse Poort legde in totaal 17.265 overtredingen vast.

De andere flitspalen in Nieuwegein
Nieuwegein heeft nog twee beruchte flitspalen binnen haar stadsgrenzen staan. Zo heeft de flitspaal aan de Symfonielaan – Structuurbaan (tegenover de ROC aan de Harmonielaan) 5.663 boetes uitgedeeld. Deze waren allemaal vanwege een snelheidsovertreding. Hiermee komt deze flitspaal op plek vier van de provincie.

De flitspaal aan de Plettenburgerbaan deed het wat rustiger aan. Deze flitste ‘slechts’ 1634 keer. 1585 daarvan was vanwege de snelheid en 49 boetes weren uitgeschreven vanwege het rijden door rood. Van de flitspaal op de A.C. Verhoefweg zijn geen cijfers bekend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren