Katern

Meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles Circuitwedstrijd 1 voor schoonspringers Aquarijn

Op zaterdag 16 december werd in Eindhoven de eerste van drie Circuitwedstrijden schoonspringen gehouden. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was met maar liefst 24 springers afgereisd naar het zuiden en was daarmee de club met de meeste deelnemers! Er werd in zeven series gesprongen. In elke serie springen de jongens en meisjes bij elkaar.

In de twee jongste groepen laten de kinderen op vier verschillende stations hun vaardigheden zien. Ze springen van de kant, de 1 meter en de 3 meter en op de mat laten ze verschillende oefeningen zien, zoals de handstand. Dat resulteerde in meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles voor de springers uit Nieuwegein. Hieronder de resultaten van de Aquarijn schoonspringers die de top zes behaalden.

In de E-groep (9 jaar en jonger) lieten de drie jongedames van Aquarijn een mooie reeks oefeningen zien. Saar Jordan werd 1ste, gevolgd door Kyra Toonen op een 2de plaats. Emma van Meeteren, nog maar een paar maanden lid, werd 4de.

Aquarijn
Saar, Kyra en Emma

In de D-groep (11 jarigen) liet Mila Bos mooie sprongen zien. Ze behaalde de bronzen medaille en Jaydon Man werd 5de.

In de C/B-groep lijn 1 (breedtesportniveau) was er een gouden medaille voor Sureka Bierman Kerklaan. Nouk Swart werd 4de en Mike Hoogendam werd 6de. Er deden maar liefst 17 springers mee.

In de C/B-groep lijn 2 (NK-niveau) was er een 2de plaats voor Yuna Hulkenberg en Joy Daalhuizen werd 6de.

In de A/S-groep lijn 1 was er een gouden medaille voor Stanley Grijpink. In lijn 2 (NK-niveau) had Aquarijn 8 deelnemers. De eerste plaats was verrassend voor Lars van Hilten. Hij liet een prachtige 2,5 salto achterover zien. Matthew Hibbert werd 2de en Daan Willemen 3de. Iris de Heer liet een prima serie zien en werd 4de, achter de 3 mannen van Aquarijn.

Bij de masters (19 jaar en ouder) liet Iris Janssen mooie sprongen zien op de 1 en 3 meter plank en de jury gaf regelmatig een 7. Zij behaalde het goud.

In maart zal de tweede wedstrijd in deze reeks zijn. Dan gaan de schoonspringers uit Nieuwegein naar Amsterdam.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk