Meer mensen maken gebruik van openbaar vervoer in provincie Utrecht

Meer mensen maakten het afgelopen jaar gebruik van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Waren dat in 2016 nog 57,1 miljoen reizigers, vorig jaar checkten er 59,2 miljoen reizigers in. Ook werden er meer kilometers afgelegd: 375 miljoen kilometer in 2017 tegenover 340 miljoen in het jaar daarvoor.

Dat blijkt uit de jaarlijkste rapportage over het openbaar vervoer van de provincie Utrecht. Uit datzelfde rapport blijkt dat het veiligheidsgevoel in de tram onder het landelijk gemiddelde ligt. In de bussen ligt het veiligheidsgevoel juist weer hoger.

Vorige week werd bekend dat de sneltrams tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein betere beveiligingscamera’s krijgen. De trambestuurder kan zo in de cabine meekijken wat er gebeurt in de tram.

STIPTHEID
De dienstregeling van het openbaar vervoer blijkt door de toegenomen drukte onder druk te staan. De stiptheid bleek door omleidingen wegens werkzaamheden en verkeersdrukte onvoldoende, zo concludeert de Provincie.

Ook nam het aantal bussenritten dat uitvalt toe. Ritten worden geschrapt als de vorige bus veel vertraging heeft opgelopen en de volgende bus die vertraging alleen nog maar zou verergeren.

UITHOFLIJN
Gedeputeerde Dennis Straat: “Steeds meer mensen reizen met de bus of de tram en zij zijn in het algemeen tevreden over de dienstverlening. Dat is goed nieuws. Tegelijkertijd laat de rapportage zien dat door de groei van Utrecht de bestaande dienstregeling steeds meer onder druk staat. We werken hard, samen met gemeenten en andere partners, aan dat probleem. Eind 2019 zal de Uithoflijn de capaciteit in het openbaar vervoer in de stad Utrecht fors uitbreiden.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren