Meer halen uit je beursstand? Gebruik deze 6 tips!

Sta je met je bedrijf binnenkort op een nieuwe beurs? Of ben je een standhouder die frequent op beurzen aanwezig is? Onderscheiden en opvallen is ontzettend belangrijk als je als bedrijf een stand afneemt op een beurs. Duizenden mensen zullen langs je stand lopen… wil je meer opvallen? Gebruik deze tips!

1: Kies voor een optimale locatie
Voor je definitief overgaat tot het afnemen van een locatie is het belangrijk om een idee te hebben van hoe de beurs er uit komt te zien. Vraag bijvoorbeeld om een kaart en aanvullende informatie zoals waar het eet & drink gedeelte komt te staan. Vraag naar de verwachte looproutes van het publiek en naar eerdere ervaringen van andere standhouders.

2: Grote of een kleine beursstand?
Zowel bij een grote als een kleine beursstand is het belangrijk om op te vallen. Je hebt hiervoor niet per definitie een grote stand voor nodig. Wat je wel nodig hebt is creativiteit. Geef iets weg aan bezoekers waar ze echt iets aan hebben of wat opvalt. Je kan ook humor gebruiken om op te vallen. Wees creatief.

3: Doe je onderzoek
Je kan zelf brainstormen over de inrichting van je stand of simpelweg kijken hoe succesvolle bedrijven zichzelf presenteren op beurzen en congressen. Online vind je tal van blogs en video’s op YouTube die je kan gebruiken ter inspiratie. Wees onderscheidend en zoek iets wat je bedrijf verbindt aan de doelgroep.

4: Presentatie personeel
Zorg dat het duidelijk is wie personeel is van jouw bedrijf. Gebruik bijvoorbeeld bedrijfskleding of kies voor herbruikbare naambadges, zie de website van Uniq Print. Hierdoor weten bezoekers aan wie ze vragen of advies kunnen vragen.

5: Wees toegankelijk
Stel jezelf open en toegankelijk op. Verstop je niet achter je telefoon of je laptop en maak contact met de mensen die voorbij lopen. Straal plezier uit. Zorg ervoor dat de mensen die in je stand staan verstand hebben van je producten en/of diensten en daarnaast ook het informeren kunnen verbinden met het realiseren van commerciële doelstellingen.

Tip: loop een rondje en bekijk de stands die naast je staan. Wie weet kunnen jullie bezoekers naar elkaar doorverwijzen.

6: Prijsvraag, spel of interactieve game
Wat veel bekijks trekt zijn interactieve spellen of iets in de vorm van een prijs. Laat bezoekers van een beurs op een interactieve manier kennismaken met je bedrijf. Dit is niet alleen voor bezoekers erg leuk om te doen, maar maakt het ook mogelijk om de interesse van een bezoeker beter te peilen. Kortom: je kan de leads kwalificeren op een speelse manier.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren