Meer dan tienduizend kaarsjes verlichten Vreeswijk: ‘Mensen kijken er ieder jaar weer naar uit’

Toen de zon in juni nog scheen en bijna niemand nog met de kerst bezig was startte de voorbereidingen van het evenement ‘Kaarslicht in Vreeswijk’ al. En gisteren was het dan zo ver: de straatverlichting ging uit en 13.000 kaarsjes aan.

“Dat is toch wel een apart gevoel”, zegt voorzitter Loek Verhoef over het moment dat alle kaarsjes aan gaan. Het evenement was volgens hem een succes. “Het was heel erg druk, op het hoogtepunt waren er zeker vijfduizend mensen.” Hij kreeg veel positieve reacties van mensen die blij waren dat het na de coronajaren weer door kon gaan. “En een aantal mensen zei dat het wel heel donker was, maar ja dat hoort erbij”, zegt Verhoef.

Het branden van de kaarsjes is niet het enige wat er in het voormalige sluizen- en schippersdorp bij Nieuwegein op het programma stond. Vanaf 16.00 uur stonden er al meer dan honderd kramen op de kerstmarkt op de Handelskade. Ondertussen genoten bezoekers van optredens van muziekgroepen, koren en andere artiesten. Ook waren er toneelstukjes te bewonderen en werd het kerstverhaal uitgebeeld door een zandtekenaar.

Volgens Verhoef is het evenement niet alleen belangrijk voor mensen uit Vreeswijk maar voor heel de omgeving. “Mensen kijken er ieder jaar weer naar uit. Hier krijgen ze echt het kerstgevoel.” Verhoef werd vorig jaar voorzitter, maar door de coronamaatregelen moest hij het evenement in november afblazen. “Dat gaf en rotgevoel.” Hij is blij dat het dit jaar weer gewoon door kon gaan. “Ik ben trots dat het weer is gelukt.”

Met dank aan onze samenwerkingspartner RTV Utrecht

Ook aan de Montageweg werden de vrijwilligers en genodigden welkom geheten door het bestuur van de Voedselbank. Onze videograaf Jos van Vogelpoel maakte daarvan bovenstaand verslag want zij kregen tijdens ‘Voedselbank bij Kaarslicht’ een fijne avond aangeboden vanwege hun inzet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren