Meeleefgezinnen gezocht in Nieuwegein

Het brein van een kind is de eerste 1000 dagen sterk in ontwikkeling. Het kind heeft in die tijd veel behoefte aan een voorspelbare leefomgeving met positieve aandacht, structuur en rust. Door de kwetsbaarheid van de ouders en het oplopen van stress merken ouders dat zij niet altijd in staat zijn gehoor te kunnen geven aan die behoeften. De Stichting MeeleefGezin houdt daarom op dinsdag 22 september een informatiebijeenkomst in Nieuwegein om kwetsbare jonge kinderen een kansrijke toekomst te geven.

MeeleefGezin richt zich bij de start op kinderen van -9 maanden tot en met 4 jaar van ouders met psychische problemen. MeeleefGezin biedt deze gezinnen een vrijwillig meeleefgezin aan, dat het kind opvangt op een vaste dag in de week en een weekend in de maand. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Dit stimuleert de gezonde ontwikkeling van het kind.

Een lokale professional begeleidt de koppeling van beide gezinnen. Zij is betrokken bij de screening, de training van het meeleefgezin en de kennismaking. Op basis van de wensen van beide gezinnen, zoekt zij de best mogelijke koppeling. Hierbij houdt zij ook rekening met de reisafstand tussen de gezinnen.

De insteek van MeeleefGezin is dat er langdurig contact blijft tussen het kind en het meeleefgezin. Twee jaar lang zijn er contactmomenten met de lokale professional. In die periode kunnen de ouders en meeleefgezinnen bij vragen of problemen altijd contact opnemen met de professional. En na die twee jaar gaan de gezinnen samen verder!

Meer weten?
Op de informatiebijeenkomst voor meeleefgezinnen vertellen de medewerkers van de Stichting MeeleefGezin u graag meer! De informatieavond MeeleefGezin is op 22 september 2020, van 19.30 uur tot 21.00 uur in Buurtplein de Doorslag aan de Parelduiker 13 in Nieuwegein Zuid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren