Doe mee aan de de actie ‘Collectieve Inkoop Zonnepanelen’

Gemeente Nieuwegein wil een energieneutrale stad zijn in 2040. De gemeente kan dit niet alleen. Ook bewoners kunnen zich inzetten met woningisolatie en zonnepanelen. Kijk hier voor meer informatie. Inmiddels hebben ruim 800 huishoudens in Nieuwegein zonnepanelen op hun dak liggen.

U kunt bijvoorbeeld meedoen aan de actie ‘Collectieve Inkoop Zonnepanelen’ die de Vereniging Eigen Huis nu in de provincie Utrecht organiseert. Schrijf u vóór 1 november vrijblijvend in en ontvang gratis een persoonlijk aanbod voor een compleet zonnepanelensysteem.

Zonnepanelen op uw dak is een slimme keuze. U produceert uw eigen schone energie en kunt een mooie bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Zonnepanelen zijn ook goed voor uw portemonnee. Uw energierekening wordt een stuk lager en de investering heeft u meestal binnen 10 jaar terugverdiend. Zelf opgewekte zonnestroom is nu al goedkoper dan stroom van uw energieleverancier. Omgerekend is het rendement van een investering in zonnepanelen vergelijkbaar met een rente van vijf procent op een spaarrekening, zo heeft MilieuCentraal berekend. Zo bekeken, kun u uw geld beter op het dak dan op de bank zetten.

De gemeente Nieuwegein heeft al meerdere zonnepanelen geplaatst zoals bij de kinderboerderij IJsselstee en het en MEC (2012, 48 panelen), rioolgemaal (2015, 7 panelen), gemeentewerf (2015, 103 panelen), sporthal Galecop + sportzaal De Waterlelie + recyclingstation (2017, 345 panelen. Plaatsing op meer gemeentepanden wordt onderzocht.

Ook aan de rand van de wijk Galecop komt een groot zonnepanelenpark. Inwoners van Nieuwegein die in de buurt wonen van Galecop kunnen zich hiervoor aanmelden om stroom af te nemen en enkele panelen te kopen. Kijk hier voor meer informatie.

Op het dak van het Oosterlicht College liggen momenteel ruim … zonnepanelen. Sinds 2003 heeft de basisschool De Zuiderkroon zonnepanelen.

One thought on “Doe mee aan de de actie ‘Collectieve Inkoop Zonnepanelen’

  1. john

    meestal binnen 10 jaar terug verdiend?????
    hoezo meestal?als ik die 10 jaar nog leef .
    leef ik langer dan wordt het toch in een verzorgingsflat,dus terug verdienen doe ik het niet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren