Medewerkers Nieuwegeinse garage dreigen met staking

Medewerkers van autogarage Stern in Nieuwegein dreigen vanaf dinsdag het werk neer te leggen. Een eventuele staking bij de garage kan gevolgen hebben voor Mercedes-dealers in de rest van het land.

Vanuit Nieuwegein worden Mercedes-onderdelen geleverd aan andere garages. Als die dealers onderdelen niet meer op voorraad hebben, dan kunnen reparaties aan Mercedessen vertraging oplopen, waarschuwen FNV en CNV.

De bonden hebben een ultimatum gesteld dat dinsdag afloopt om 07.00 uur, waarna naast in Nieuwegein ook in twee andere garages in Assen voor 24 uur wordt gestaakt.

Bij twee andere garages in Doetinchem en Groenlo wordt de lunchonderbreking verlengd. De acties vloeien voort uit vastgelopen onderhandelingen voor de cao’s Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven, die gelden voor zo’n 85.000 mensen. De medewerkers verzetten zich onder meer tegen het verplicht stellen van werken op zaterdag.

Bron: RTV Utrecht, onze samenwerkingspartner

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren