Katern

Medailles voor schoonspringers van ZV Aquarijn in Sofia

Op maandag 10 juli jl. deden de schoonspringers van Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein mee aan de Sofia Cup in Bulgarije. Een ploeg van 14 schoonspringers en 4 begeleiders reisde af naar Sofia, waar voor de 8ste keer de Sofia Cup werd gehouden en het was de eerste keer dat er een Nederlandse ploeg aan mee deed.

Meer dan 200 deelnemers uit o.a. Engeland, Finland, Rusland, Oekraïne, Duitsland, Wit-Rusland, Litouwen, Turkije, Kazachstan, Griekenland, Roemenië, Bulgarije en Nederland deden mee aan het toernooi. Het niveau van de wedstrijden was hoog. Ike IJmker van Zwemvereniging Aquarijn was met haar 9 jaar de jongste die mee deed.

Nica Rakké sprong in de C-groep mee, met maar liefst 38 meisjes. Susanne Klooster sprong in de A-groep. Deze meisjes eindigden in de achterhoede. Ze leverden een goede persoonlijke prestatie.

In de D-groep (10/11 jarigen) was er een knappe 10de plaats voor Csilla van Os op de 1 meter plank. Bij de jongens bereikte Matthew Hibbert een goede 9de plaats op de 3 meter en een 11de plaats op de 1 meter. Daan Willemen behaalde een 13de plaats. Er deden 25 jongens mee.

In de B-groep (14/15 jarigen) sprong Esther Poort haar eerste internationale wedstrijd en werd 12de op de 1 meter. Marien Raatgever sprong een mooie wedstrijd en werd 5de. Manuel Oztopçu werd 8ste. Op de 3 meter was er een 9de plaats voor Manuel en Marien werd hier 10de.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was er een mooie 4de plaats voor Owen Johnston op de 1 meter en behaalde hij verrassend het brons op de 3 meter plank. De eerste plaats was voor Rusland en 2de werd Turkije.

Bij de senioren sprong Kirsten Veltman een sterk toernooi. Zowel op de 1 meter als op de 3 meter was er een zilveren medaille voor haar. Alleen de Russische springster was beter. In haar kielzog werd Rieneke Berm 5de op de 1 meter en was er een 6de plaats voor Alicia Geurts. Op de 3 meter wist Tanja van Hassel 6de te worden.

Op vrijdag was er tijd ruimte op met de hele groep de mooie stad Sofia te bezoeken. Na een bijzondere ervaring kwam de ploeg op zaterdag 15 juli weer aan in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren