Me Care, fraude en gerommel

Me Care en gerotzooi met PGB’s, waarom verbaast me dat niets? Natuurlijk wordt er gerotzooid met geld van een ander! Ik snap best dat er mensen zijn die het verschil tussen mijn geld en jouw geld niet goed kunnen onderscheiden. Als iedereen het begreep waren we allemaal een stuk rijker maar helaas hebben we zwakke broeders en zusters onder ons die liever van een ander stelen. Want als het allemaal waar is, in Nederland ben je pas echt schuldig als een rechter zegt dat je het bent, hebben we een groot probleem in Nieuwegein en in de rest van Nederland. Maar echt verbazen doet het me niet want als je echt gaat kijken hoe alles in dat zorgland werkt weet je gewoon dat dit soort zaken gebeuren. De wirwar van administratieve handelingen is dusdanig gecompliceerd dat het te snappen valt, niet te begrijpen hoor!

Maar ondanks alles moeten we ons de vraag stellen: wie controleert wie en wanneer en misschien nog belangrijker: Is er iemand die weet waar het echt overgaat? Ik heb eens op Internet gezocht naar de werkwijze van een behandeling of begeleiding of wat dan ook waar zorgverzekeraars in het spel komen.

Als zorgverlener moet je een zogenaamde DBC opstellen. Een DBC is een diagnose behandel combinatie, wie dat uitgevonden heeft moet alsnog met pek en veren het dorp uitgejaagd worden.

Die zorgverlener moet een groot aantal formulieren invullen voordat hij of zij überhaupt maar ook iets betaald krijgt. Urenstaten van de medewerkers, dus hoeveel tijd en door wie er aan besteed is, met andere woorden: uurtje factuurtje. Maar dan komt het, dan gaan de financiële mensen ermee aan de slag. Ook heb ik op internet gevonden dat er dan een berekening plaatsvindt aan de hand van lijsten. Van zoveel minuten tot zoveel minuten is zoveel vergoeding en dat loopt op. Maar ook het soort behandeling verschilt van hoogte in de vergoeding. Volkomen logisch natuurlijk want een gebroken arm zetten is duidelijk iets anders als een open hart operatie.

Maar deze systemen werken natuurlijk fraude in de hand. Voorbeeld: een dokter in een ziekenhuis repareert een gebroken arm. Maar dat is een recht toe recht aan breuk met andere woorden tegen elkaar zetten gips erom heen en weg wezen. Maar nu komt de truc: toch nog even een collega laten kijken, voor de zekerheid nog een extra foto laten maken en een afsprakenlijst maken dat die patiënt elke week moet terugkomen voor controle. Logisch en goed zou u denken maar gebeurt het echt ook zo??? Die patiënt komt een keer terug voor controle en een keer terug om het gips te laten verwijderen, maar op papier woonde hij of zij zo wat in het ziekenhuis.

Ik weet dat dit een erg gechargeerd voorbeeld is maar geloof me mensen zulke dingen gebeuren nu eenmaal omdat we er zo’n controle maatschappij van hebben gemaakt. Papieren, papieren en nog eens papieren invullen. Hoe meer dat je dat moet doen, hoe meer de kans op fraude aanwezig is. En wederom de goede nagelaten natuurlijk want dat is het overgrote deel van onze hulpverleners. En geloof me, die worden helemaal gestoord van die administratie. Die willen liever met een patiënt bezig zijn want daar zijn ze voor opgeleid.

En ik durf hier te beweren dat het “voetvolk” van Me Care absoluut niet hebben geweten wat wat hun broodheer aan het uitvreten was.

Maar wat nog erger voor de toekomst van de zorg is, is dat dit soort zaken nu steeds meer aan het licht gaan komen omdat er nu een wisseling is door die hele transitie. Nu komen er andere financiële mensen kijken in de boeken, maar wat gebeurt er na een jaar of 2 a 3? Dan is de hele transitie een nare droom geweest en gaan we gewoon weer verder met de stinkende zaakjes en vullen de verkeerde mensen wederom hun zakken met gemeenschapsgeld. Vroeger zat er ene Job in de Nieuwegeinse gemeenteraad voor de SGP en die riep altijd: pas op mensen het is gemeenschapsgeld! Laat hij nu gelijk krijgen!!!!

Dit bewijst mijn stelling wederom dat alles wat aan de markt wordt overgelaten gedoemd is te mislukken door een graai cultuur en een stel over het paard getilde nitwits die elkaar de baantjes toe spelen. En je hoeft er echt geen VVD-er voor te zijn hoor kijk maar naar een zekere van Boxtel, D66, oud-minister en thans eerste kamerlid en hij doet iets bij Menzis een zorgverzekeraar. Of dat fijne kereltje van het CDA, de beoogd opvolger van Lubbers meen ik Eelco Brinkman.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren