Mauritsschool gaat terug in de tijd

De jaarlijkse startdag van de Mauritsschool stond dit jaar geheel in het teken van de school van vroeger. Mede door de inzet van een grote groep betrokken ouders is er dit jaar een bijzonder feest van gemaakt. De kinderen deden spelletjes uit de oude tijd en op het schoolplein waren oude ambachten te bezichtigen. Ook het Zeemanskoor ‘De Brulboei’ uit Vreeswijk werkte mee aan het feest.

Ieder jaar organiseert de Mauritsschool voor leerlingen een ouders een startdag om het begin van het nieuwe schooljaar feestelijk te beginnen. Dit jaar werd de startdag gehouden op 13 september en stond hij in het teken van “de school van vroeger”. Het werd een gezellige spelletjesmiddag waarin de leerlingen en hun broertjes en zusjes met een gratis stempelkaart een oud-Hollands spelletjesconcours mochten afleggen. Zij konden onder andere spijkerpoepen, hoepelen, blik gooien, hinkelen en beschuitfluiten.

Op het schoolplein waren enkele grote tenten opgezet, waarin een pottenbakster, stoelenmatters en kantklossters waren te bezoeken. Natuurlijk mochten de kinderen het zelf ook eens proberen, waarna zij in authentieke kleding op de foto werden gezet in een schoolbankje uit de oude tijd.

Voor wie honger of dorst had, was er een poffertjeskraam, waar alle kinderen met hun kaart een portie poffertjes konden halen en waar zij iets lekkers te drinken kregen. Op het plein heerste een oer-Hollandse sfeer door de inbreng van het zeemanskoor ‘De Brulboei’ uit Vreeswijk, dat een aantal liederen ten gehore bracht. Leerkrachten en ouderraad waren gekleed in kleding uit de tijd van vroeger.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk