Mauritsschool blaast schooljaar nieuw leven in

Bij de start van het nieuwe schooljaar op maandag 1 september, hebben de kinderen van de Mauritsschool in de wijk Zandveld het schooljaar nieuw leven ingeblazen. Dit deden zij door vanaf het schoolplein zoveel mogelijk bellen de lucht in te blazen.

De Mauritsschool wil zo het jaar starten met een samenbindende activiteit. Om kwart over acht verzamelden kinderen en ouders van de Mauritsschool zich op het versierde schoolplein. Er hingen vlaggetjes en er klonk vrolijke muziek. De deuren van de school bleven nog even dicht. Alle leerkrachten liepen op het plein en begroetten daar hun leerlingen.
Meester Hilbert Boverhof, de directeur van de school, heette in zijn openingstoespraak alle aanwezigen welkom en zei dat het fijn was dat iedereen weer veilig terug was gekomen van vakantie. ‘Daar zijn wij dankbaar voor’.

Om het schooljaar nieuw leven in te blazen kregen alle kinderen van hun leerkracht een potje bellenblaas. Alle handen gingen tegelijk in de potjes en daarna omhoog. Na het geluid van de eerste schoolbel van het nieuwe jaar, bliezen alle kinderen tegelijkertijd zoveel mogelijk bellen in de lucht. Een feestelijk gezicht en een mooie opening van het nieuwe schooljaar!

Toen daarna de deuren van de school open gingen, konden de kinderen groep voor groep naar hun klassen gaan. Ook de ouders kregen de gelegenheid om te zien in welk lokaal en op welk plekje hun kind dit jaar zit.

Door gezamenlijk het schooljaar nieuw leven in te blazen, wil de Mauritsschool laten zien dat feestelijke activiteiten samenbindend werken!

Vanaf dit schooljaar hanteert de Mauritsschool een continurooster. Alle kinderen lunchen op school en de lessen duren elke dag tot 14.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk