Maurits van Huijstee bezoekt Lucas Galecop

Kinderboekenschrijver Maurits van Huijstee bracht afgelopen week een bezoek aan bovenbouw van de Lucasschool in Galecop. De schrijver vertelde de leerlingen eerst iets over zichzelf en waarom hij zo graag kinderboeken schrijft. Daarna mochten de leerlingen vragen stellen over het schrijvers vak.

Wekelijks bezoekt de schrijver tussen de 2 en de 3 basisscholen, waar hij voorleest aan kinderen en met hen een duurzaamheidsquiz doet. van Huijstee schrijft een verhaal in vier delen over Diego Zonnesteek en zijn strijd tegen klimaatverandering en voor een duurzame wereld. Deel III is begin april uitgekomen. Volgend jaar volgt het IVe en laatste deel.

De kinderen wilden van alles weten. Hoe lang duurt het voor het boek klaar is? Hoe kom je aan de ideeën en waar wordt een boek eigenlijk gedrukt?

‘Maurits beantwoordde alle vragen voordat hij een spannend stuk uit één van zijn boeken ging voorlezen. De leerlingen luisterden gespannen naar het verhaal. Voorlezen is ontzettend gezellig en leuk maar vooral ook heel belangrijk in de ontwikkeling van kinderen’ vertelt locatieleider Erica Coppens van basisschool Lucas Galecop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren