Maurits is de Nieuwegeinse Voorleeskampioen

Maurits Favier is de Nieuwegeinse voorleeskampioen van dit jaar. Woensdag vond in de theaterzaal van het Anna van Rijn College de Nieuwegeinse finale plaats. Maurits mag nu door naar de provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Van 2 april t/m 10 mei zijn in alle twaalf de provincies de finales! Wie worden de provinciale voorleeskampioenen? De twaalf provinciewinnaars komen naar de landelijke finale op 25 mei om te strijden voor de titel De Nationale Voorleeskampioen 2022.

Maurits uit groep acht van de Willem Alexander las voor uit het boek ‘Lampje’ van Annet Schaap en won met zijn mooie voordracht van tien andere voorlezers. Uit het juryoordeel: ‘Het verhaal van Maurits was voor ons gevoel zo voorbij. We werden helemaal meegenomen’.

Bibliotheek De tweede verdieping organiseert elk jaar de Nieuwegeinse ronde van de voorleeswedstrijd om aan kinderen te laten zien dat lezen leuk en waardevol is. De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8.

Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen, zo ook afgelopen woensdag in de bibliotheek De tweede verdieping.

Maurits Favier van de Willem Alexander school met de gewonnen grote beker

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk