Katern

Maud van Wouw in finale Voorleeswedstrijd

Op 4 april aanstaande wordt de finale voor de provincie Utrecht van de negentiende editie van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Deze finale vindt plaats in Theater ‘De Kom’ in Nieuwegein en begint om 14.00 uur. Deze finale wordt georganiseerd door BISC – Bibliotheek Service Centrum.

In totaal zullen acht kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Utrecht strijden om de titel: ‘provinciale voorleeskampioen 2012.’ In de jury zitten Iet Hoogenboezem (directeur van Bibliotheek Lek en IJssel), Rom Molemaker (auteur) en Lisanne van de Weitgraven (winnares PABO voorleeswedstrijd Marnix Academy). Circustheater Meatball & vd Camp zullen zorgen voor een bijzonder optreden als de jury zich terugtrekt voor beraad. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 23 mei 2012 het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, die wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.

De provinciale finalisten voor Utrecht zijn: Juul Jetten van Openbare Montessorischool Den Dolder uit Den Dolder, Robin Freriks van O.B.S. de Horn uit Wijk bij Duurstede, Sanae El Allali van de Daltonschool Maarssen uit Maarssen, Max Nierkes van B.S. de Marke uit Amersfoort, Rosalie van Gent van CBS Willem van Oranjeschool uit Woerden, Jareach Gilula van Kathedrale Koorschool Utrecht uit Utrecht, Evianne Moonen van Jenaplanschool De Overkant uit Ijsselstein en Maud van Wouw van de Willem Alexanderschool uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk