Markten in Nieuwegein blijven beperkt open met alleen food kramen

De markten in Nieuwegein mogen nog doorgaan de komende tijd, maar wel in beperkte mate. Op de drie markten zullen vanaf vandaag alleen nog de food-ondernemers aanwezig zijn, omdat food tot de eerste levensbehoeften behoort. Daarnaast zal ook de opstelling en instelling van de markt gewijzigd worden. De kramen moeten verspreid over de markt opgesteld worden, waardoor het mogelijk wordt om de drukte te spreiden en een onderlinge afstand te kunnen bewaren van 1,5 meter tussen de personen op de markt.

‘De markten zullen helaas dus niet plaatsvinden, zoals u normaal gewend bent. Dit alles om de veiligheid te waarborgen en de richtlijnen volgens het RIVM te volgen. Houd ook rekening met de onderstaande richtlijnen!’ aldus het bestuur van de Nieuwegeinse Markten. Voedsel dat vers wordt bereid voor consumptie mag niet ter plaatse worden genuttigd. Alleen afhaal ten behoeve van consumptie elders dan ter plaatse is toegestaan.

Zit- of staan-mogelijkheden en andere uitstallingen buiten de marktkraam zijn niet toegestaan. Leegstaande en/of vrije marktplaatsen mogen niet vergeven worden aan zogenaamde meelopers. Een meeloper is iemand zonder vaste plek op de markt, die zich ’s ochtend meldt bij de marktmeester in de hoop een overgebleven plek te kunnen bezetten.

Nieuwegein kent drie markten:

  • Iedere dinsdag van 10.00 tot 16.00 uur op het Muntplein
  • Iedere donderdag van 13.00 tot 17.00 uur in de Dorpstraat in Vreeswijk
  • Iedere zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur de Citymarkt bij Cityplaza

De markten in onder andere Zeist, Oudewater en Woerden zijn tot nader order afgelast. Niet elke bezoeker neemt de minimale afstand van 1,5 meter in acht en dat is wel nodig om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. ‘Wij hopen dat de mensen in Nieuwegein zich willen houden aan de regels zodat wij de markten in Nieuwegein beperkt open kunnen houden.’

Het kabinet kondigde eerder aan dat de Coronamaatregelen zijn aangescherpt. Daar werd aangegeven dat markten nog wel door mogen gaan omdat ze belangrijk zijn voor de voedselvoorziening. De Veiligheidsregio Utrecht laat weten dat kramen die geen etenswaren verkopen nu sowieso niet meer zijn toegestaan tot nader order. ‘Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan zal daarop worden ingesprongen.’

De Veiligheidsregio Utrecht staat in nauw contact met de GGD Regio Utrecht en volgt de richtlijnen en informatie van het RIVM en de GGD Regio Utrecht. Zo geldt voor een bezoek aan de markt:

·         Blijf thuis als je (milde) verkoudheidsklachten of koorts hebt

·         Houd een afstand van 1,5 meter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk