Marianne Kallen-Morren gaat pogen om nieuw gemeentebestuur te formeren in Nieuwegein

In Nieuwegein vond maandagavond een duidingsdebat plaats. Partijen bespraken deze avond de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar. De VVD won en is de grootste partij met 7 zetels. De liberalen kijken dus hoe dan ook in een nieuw college te komen. Bij de partij ieders Belang (twee zetels) heeft nummer twee Frank Verdam zijn partij de rug toegekeerd. Hij wil zijn zetel houden en zich aan een andere partij binden.

Maandagavond is bekend geworden dat Marianne Kallen-Morren gaat proberen om een coalitie te vormen in Nieuwegein. Kallen doorliep in Zeist het gymnasium en studeerde daarna rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht in de afstudeerrichting Nederlands Recht met als specialisatie vervoersrecht, internationaal recht en luchtrecht. In 1979 werd ze directiesecretaresse bij het toenmalige openbaar vervoerbedrijf Centraal Nederland en vanaf 1982 was ze daar hoofd algemene en juridische zaken. In de periode van 1986 tot 2004 was zij advocaat en vervolgens werkte ze als consulent.

Daarnaast was ze ook politiek actief. Zo was ze van 1992 tot 1994 gemeenteraadslid in Zeist, van 1995 tot 1999 lid van de Provinciale Staten van Utrecht en van 1999 tot 2003 lid van de Gedeputeerde Staten van Utrecht en vervolgens tot 2005 weer lid van de Provinciale Staten. Daarna was ze tot 2006 wethouder in Vianen en van 2007 tot 2010 wethouder in Houten.

De VVD in Nieuwegein heeft als uitgangspunt meegegeven dat vooral het programma van de VVD moet worden teruggezien in het nieuwe coalitieprogramma. Kallen zal, nadat de eerste verkennende gesprekken zijn geweest, verslag doen aan de gemeenteraad. De VVD hoopt in mei dit jaar met een nieuw college aan de slag te kunnen gaan.

Een beeld van de avond

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk