Margrietschool speelt raadsvergadering na

Een bovenbouwklas van de Margrietschool locatie Noord was op 15 maart te gast bij de gemeente Nieuwegein. Wethouder Helen van den Berg was gastvrouw, en speelde met de kinderen een raadsvergadering na.

Ter introductie mochten de kinderen vragen stellen, en kregen ook enkele vragen van de wethouder te beantwoorden. Bijvoorbeeld wie de baas is in Nieuwegein. Daar kwamen zeer uiteenlopende antwoorden op: de burgemeester, de wethouder, de gemeente, de regering of Mark Rutte. Allemaal fout. Uiteindelijk werd het goede antwoord gegeven: de gemeenteraad.

De wethouder legde vervolgens uit hoeveel wethouders en raadsleden er zijn en hoe alles in zijn werk gaat. Daar mochten de kinderen vragen over stellen, en de wethouder moest daarbij ook de vraag beantwoorden waarom juist zij als wethouder was uitgekozen. Lachend antwoordde zij: “Dat vraag ik mij ook wel eens af. Maar ik vind het wel een hele eer dat ik ben uitgekozen.”

Na het vragenrondje werd er een echte raadsvergadering nagespeeld. Het onderwerp van gesprek was een 40.000 euro kostend speeltoestel op het schoolplein of een week kermis in de gemeente wat hetzelfde bedrag zou kosten. De fracties van FXS88, JC Dieren, TTVV, KAO Nederland, Groenrijk 66, De dierenpartij, de Koele Gastenraad en de JTE voerden hierover een verhit debat onder deskundige leiding van Helen van den Berg. En of dat speeltoestel er nou komt? Helen van den berg was daar duidelijk in: “Het is niet echt hoor!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren