Katern

Marco Barten tekent voor nieuw hoofdtrainerschap bij Korfbalvereniging Koveni

Met ingang van seizoen 2024/2025 mag Korfbalvereniging Koveni een nieuwe hoofdtrainer verwelkomen. Marco Barten, al vanaf jonge leeftijd acCef bij LUNO in Linschoten, neemt vanaf komend seizoen de hoofdmacht van Koveni onder zijn hoede. Tijdens de algemene ledenvergadering van 26 maart jl. tekende hij in een bomvolle kantine officieel voor zijn hoofdtrainerschap bij de Nieuwegeinse korfbalvereniging.

Marco Barten

Makkelijk was het niet om in de – bijna overspannen – korfbaltrainersmarkt een trainer te vinden die bij promovendus Koveni aan de slag kon gaan. Totdat Koveni in contact kwam met Marco Barten, kor6aller in hart en nieren en al vanaf jonge leeftijd trainer/coach van verschillende korfbalteams. Na meerdere seizoenen LUNO 2 getraind en gecoacht te hebben, was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Die uitdaging vond hij bij de Nieuwegeinse korfbalclub. Al snel na het eerste contact was het rond tussen beide partijen.

Koveni is ontzettend blij met deze nieuwe hoofdcoach, die met zijn visie en enthousiasme ongetwijfeld weer een mooie, nieuwe boost gaat geven aan de overwegend jonge selectie: “Ik vind het belangrijk dat een hoofdtrainer een weerspiegeling is van de vereniging. Met Marco denk ik dat we daarin zijn geslaagd. Hij is jong, ambi=eus en daarnaast weet hij als geen ander hoe het is om een echt verenigingsmens te zijn. Dat tezamen met zijn korfbalervaring hoop ik dat hij een nieuwe impuls kan brengen aan onze vereniging en selectie” aldus voorzitter Dyon Verkruijssen.

Ook Marco Barten kan niet wachten om te starten: “Ik was toe aan een volgende stap in mijn trainerscarriere nadat ik jarenlang trainer/coach ben geweest bij mijn club LUNO, maar wist nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Toen ik echter mijn eerste gesprek voerde met Koveni was het gevoel dusdanig goed, dat het daarna allemaal in een stroomversnelling is geraakt. Ik kan eigenlijk niet wachten op volgend seizoen en heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Koveni!” Marco Barten zal als kers op de taart het komend zaalseizoen a@rappen in de gloednieuwe tijdelijke hal, die aan de kantine van de korfbalvereniging gebouwd wordt.

Ook selectieteam Koveni 2 heeft een trainer gevonden voor de groep. Naast Marco Barten als trainer van Koveni 1 is Koveni verheugd te melden dat Nancy Loffeld het tweede team voor haar rekening gaat nemen. Een nieuw mooi trainersduo dat in de startblokken staat om te werken aan een toekomstbestendig Koveni.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk