Marcel de Groot én JosBros in tent AkoestiCafé tijdens Geinbeat

De organisatoren van het AkoestiCafé hebben het programma bekend gemaakt voor hun podium tijdens de vijfentwintigste editie van Geinbeat. Grote verrassingen zijn veteraan Marcel de Groot en nederrapper JosBros, die vooral op de sociale media furore maakt onder jongeren. ‘Die twee hebben meer overeenkomsten dan je zou denken,’ zegt programmeur Martin Koot. ‘Ze zijn allebei stem van hun generatie, behoren tot de top in hun genre en gebruiken bovendien dezelfde taal.’

Marcel de Groot behoeft nauwelijks toelichting. Hij is normaal gesproken te bewonderen met zijn band in het theater. Tussen twee theatertournees in geeft hij deze zomer een aantal intieme concerten, waaronder deze in de tent van het AkoestiCafé. JosBros bereikt een nieuwe generatie muziekliefhebbers met zijn authentieke raps en beats. Hij is afsluiter van het programma in de tent en gaat volgens Martin het dak eraf blazen. ‘De vijfentwintigste Geinbeat verdient een beetje vuurwerk,’ grijnst hij. ‘Niet dat het veel met akoestische muziek te maken heeft, maar supertof is het wel. En nog uit Fokkesteeg ook!’.

Van Piekeren, de afsluiter van vorig jaar, keert terug maar nu met de hele band. Americana-held Maurice van Hoek treedt aan in triobezetting. Op het programma staan verder jazz/pop/dichter Bjorn van Rozen met zijn trio, akoestische metal van Scarlet Stories, melancholische folkpop van de broers Zoetwater en ‘hee-die-ken-ik!’-liedjes van Spatz!

Marcel de Groot

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk