Man zwaar mishandeld in tram Nieuwegein

Een 47-jarige man is maandag 28 december zwaar mishandeld door een groep van zes à zeven jongens. Dit gebeurde rond 15.30 uur in de sneltram tussen IJsselstein en Nieuwegein. De politie zoekt getuigen.

De groep jongens stapt in bij de halte Doorslag. Ze zijn luidruchtig en maken door het raam onzedelijke gebaren naar een meisje bij de tramhalte. De groep neemt plaats in de wagon bij de man en zijn hond. De jongens maken blafgeluiden naar de hond. Het dier wordt hier bang van. Als de man vraagt of de jongens hiermee op willen houden, is de groep hier niet van gediend.

De jongens sluiten hem in en slaan de man genadeloos in elkaar. Het oudere echtpaar wil opstaan om de man te helpen, maar de groep gaat zo tekeer dat ze dit niet durven. In dezelfde wagon zit een ouder echtpaar dat te bang is om in te grijpen door het risico zelf slachtoffer te worden. Bij de halte Nieuwegein Stadscentrum stappen de jongens weer uit. De man blijft half in elkaar gezakt in de tram zitten.

Later blijkt dat de man ook van zijn portemonnee is beroofd en zijn telefoon is tijdens de mishandeling gesneuveld. De man is vooral ontdaan van de onmacht die hij voelde tegenover de groep.

De politie wil graag in contact komen met het oudere echtpaar dat in de tram zat tijdens de mishandeling. Zij hebben de jongens goed kunnen zien en het is voor de politie erg belangrijk dat ze hen spreken. Ook andere getuigen wordt verzocht zich te melden.

Signalement van de verdachten: lichtgetinte huidskleur, slachtoffer meent dat ze van Marokkaanse afkomst zijn – 17/18 jaar – kort, zwart, opgeschoren haar.

Weet u wie deze jongens zijn? Of misschien was u getuige van de mishandeling of weet u waar de jongens heen zijn gegaan nadat ze uit de tram stapten? Bel dan met de opsporingstiplijn, ook als u alleen een vermoeden heeft: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk