Man vindt acht gedumpte poezen in Park Oudegein

Vrijdag 10 augustus jl. is in park Oudegein een reismandje aangetroffen waarin acht katten gepropt zaten, twee volwassen poezen, twee oudere kittens en vier kittens van slechts drie dagen oud en 100 gram zwaar. De man, die zijn hond aan het uitlaten was in het park, vond de katten in een berm en heeft ze direct naar het dierenasiel Rijpikkerwaard in IJsselstein gebracht. Dierenhulpverlening Woerden e.o. heeft vervolgens de katten met de dierenambulance opgehaald.

Medewerkers van de dierenopvang Reijerscop, die sinds enkele jaren de dierenopvang regelt voor o.a. Nieuwegein, waren verbijsterd toen ze de katten onder ogen kregen. De katten waren verwaarloosd en hadden dringende zorg nodig. Mechtild Stavenuiter, voorzitter van de dierenopvang laat ons weten dat het inmiddels goed gaat met de katten en de kittens. ‘Ze zaten wel onder de vlooien en oormijt. Als de kittens nog langer in het mandje hadden gezeten zouden ze zeker gestikt zijn. Het mandje was geschikt voor maar één kat!’ aldus Stavenuiter.

De reacties op de Facebookpagina van de dierenopvang zijn niet mals. Zo laat Antoinette Hoeke weten: ‘Echt schandalig ik zeg eigenaars opsluiten in een hok van van éé m3 zonder eten.’ Cokky Krijgsman: ‘Vreselijk, monsterlijke mensen geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel.’

Wie meer informatie heeft over de katten wordt verzocht contact op te nemen met Stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o.. Het telefoonnummer is: 0348 – 41 42 42. Zodra meer informatie bekend is over de eigenaar, zal er aangifte worden gedaan van dit strafbare feit.

De foto’s van de katten met de jonge kittens ziet u hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk