Man met mes in de binnenstad van Nieuwegein aangehouden

De politie heeft zaterdagochtend een man aangehouden op de Ruiterstede in Nieuwegein. Omdat er aanvankelijk gedacht werd dat het om een steekpartij ging, rukte de politie massaal uit. Later bleek echter dat de man niemand had neergestoken. De man, die een mes op zak had, liet deze bij aankomst van de politie op straat vallen. Een omwonende heeft het mes veiliggesteld en aan de politie overgedragen.

“Het leek in de eerste instantie heftiger dan het uiteindelijk was”, vertelt een woordvoerder van de politie. “Vermoedelijk gaat het om een conflict in de relationele sfeer, waarbij er zich ook het een en ander heeft afgespeeld op straat.”

Rond 10.30 uur werd er melding gemaakt van een man die een meisje in de houdgreep hield. Buurtbewoners zeggen dat hij onder invloed van drugs was. De politie kan dit niet bevestigen. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Over de toestand van het meisje, is nog niets bekend.

De recherche heeft onderzoek verricht in de straat. Twee geparkeerde auto’s in de straat werden ook onderzocht. Foto: AS Media

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren