Man in Nieuwegein opgepakt na bedreigingen aan ‘Den Haag’

Het extra politietoezicht bij het Binnenhof, het stadhuis aan het Spui en de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor is zojuist opgeheven. Dat meldt een woordvoerder van de politie aan onze redactie. ‘We zijn weer terug naar de normale situatie.’

De politie in Den Haag was vandaag op zoek naar een man die telefonisch bedreigingen had geuit na een geschil over een uitkering. Daarom werd het politietoezicht bij het Binnenhof, stadhuis en de treinstations Den Haag Centraal en Hollands Spoor opgevoerd. ‘We nemen alles na het incident in Utrecht afgelopen maandag serieus’, zei een politiewoordvoerder woendsdagmiddag.

De dreiger, een man van 36 jaar oud, is woensdagavond rond 18.00 uur door een arrestatieteam opgepakt in Nieuwegein. Hij heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Wat hij in Nieuwegein deed en wat zijn band is met Den Haag kon een woordvoerder van de politie niet zeggen. Dat wordt allemaal nog uitgezocht. Kort voordat hij in Nieuwegein werd gearresteerd belde hij zelf met 1-1-2 en gaf hij zich over. Hij is naar het politiebureau gebracht en wordt daar verhoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk