Man geeft geen gehoor aan stopteken en komt ten val tegen politieauto

In de nacht van donderdag op vrijdag 19 april jl. geeft een 30-jarige man uit Nieuwegein geen gehoor aan het stopteken van de politie als hij met zijn brommer rijdt op de Sluyterslaan in de wijk Wijkersloot. Na enkele pogingen valt de man van zijn brommer en raakt de politieauto die naast hem reed. Hierbij komt zijn been in aanraking met de auto van de politie. Hij raakt hierbij gewond.

De politie zag die nacht rond 01.00 uur de man man uit Nieuwegein tegen de rijrichting in over een rotonde aan de Sluyterslaan rijden. De agent geeft het stopteken en spreekt de man vanuit de politieauto meermaals aan met verzoek om even te stoppen. Hier voldoet de man niet aan en rijdt weg de wijk in. Bij de Mendes da Costalaan spreekt de politie via het geopende portierraam hem nogmaals aan als ze naast hem rijden. Plotseling begint de man te slingeren en komt ten val. De agent stopt direct, maar kan niet meer voorkomen dat hij het been van de verdachte raakt met de auto.

De verdachte liep beenletsel op en is naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij na een blaastest een ‘A’ blies van Alcohol, volgt er bloedonderzoek. Verder verklaarde de man dat hij geen rijbewijs had.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de bromfietsbestuurder voor het niet voldoen aan bevel/vordering, rijden zonder rijbewijs en op verdenking van het rijden onder invloed. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren