Man die wapens leverde in o.a. Nieuwegein blijft langer vastzitten

Met de aanhouding van een 35-jarige Chris S. uit Werkhoven lijkt het Openbaar Ministerie een spil in de criminele wapenhandel in Midden-Nederland in handen te hebben. De man werd op 27 mei opgepakt in Amersfoort in het bezit van een revolver en 500 stuks munitie. Tijdens een inleidende zitting in de Utrechtse rechtbank donderdagmiddag 11 september jl. bleek dat dit slechts het topje van de ijsberg is.

Volgens het OM handelde de man onder meer in zware, automatische wapens en munitie. De overdracht van wapens gebeurde volgens het OM meestal in Amersfoort en Nieuwegein, maar ook in Lelystad en Arnhem. Het ging om automatische wapens als Uzi’s en Scorpio’s en om CZ pistolen. In Nieuwegein wisselde een zware AK-47 met 200 7.62 millimeter patronen van eigenaar.

De wapens worden door criminelen gebruikt bij ernstige misdrijven. Ook zou hij zeker 20 gaspistolen hebben ingevoerd en omgebouwd tot echte vuurwapens.

Op de tenlastelegging staat een lange reeks momenten waarop hij één of meerdere wapens en honderden stuks munitie overdroeg aan klanten tussen 1 december vorig jaar en eind mei van dit jaar.

Meer verdachten opgepakt
De officier van justitie maakte bekend dat inmiddels al meerdere mensen in verband met deze zaak zijn aangehouden. Daar komen waarschijnlijk nog meer verdachten bij, want politie en OM willen naast de wapenhandelaar ook zijn leveranciers, financiers en klanten voor de rechter brengen.

Het OM denkt nog twee maanden nodig te hebben voor het onderzoek. Bij de volgende zitting zouden in ieder geval nog twee andere verdachten samen met de man uit Werkhoven voor de rechter staan.

Chris S. blijft in elk geval in voorarrest tot de volgende zitting. Die zal binnen drie maanden plaatsvinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren