Man die poseerde met Kalasjnikovs in Nieuwegein moet 21 maanden brommen

Een 37-jarige man uit Zwijndrecht is door de rechter in Utrecht veroordeeld tot 21 maanden cel, omdat hij met meerdere Kalasjnikovs en een handvuurwapen in Nieuwegein op de foto ging. De foto’s zijn gemaakt bij een vriend in Nieuwegein. Wat er met de wapens is gebeurd is niet bekend.

De man werd in 2016 aangehouden toen hij als passagier in een auto zat. De politie deed onderzoek naar de bestuurder van de auto in verband met een moordzaak. In de auto werden meerdere telefoons gevonden, waaronder die van de verdachte. Op die telefoon vond de politie tien foto’s waarop de man poseerde met wapens.

STOER
De foto’s zijn gemaakt in Nieuwegein. De verdachte verklaarde dat hij op bezoek was bij een vriend van de autobestuurder. Toen hij in de keuken iets te drinken wilde halen zag hij een tas met de vuurwapens. Hij heeft zichzelf toen met de wapens laten fotograferen, omdat hij dit stoer vond.

Dat de veroordeelde niet de eigenaar van de wapens is, maakt volgens de rechter niet uit. Wat wel meeweegt is dat hij vaker met politie en justitie in aanraking is geweest, onder meer voor een overtreding van de Wet wapens en munitie.

MAAND LAGER DAN EIS
Omdat de verdachte al in 2016 werd aangehouden valt de straf lager uit dan de 22 maanden die de officier van justitie geëist heeft.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!