Man bedreigt vrouw en verzet zich

Een man bedreigde op dinsdagavond 8 januari een vrouw en verzette zich even later tegen agenten. Rond 22.15 uur hoorde een 60-jarige bewoonster van een appartement aan de Florijnburg geschreeuw op straat. Toen zij ging kijken, zag zij een haar bekende 39-jarige man uit Nieuwegein bij haar woning staan. Zij had onlangs problemen met deze man gehad. Hij schold haar uit en bedreigde haar verbaal met de dood. Zij belde de politie en agenten gingen ter plaatse.

De agenten troffen de 39-jarige verdachte bij het portiek van het appartementencomplex aan. Hij had kennelijk de nodige alcohol op. Hij was zeer recalcitrant, beledigde de agenten en zij zagen zich gedwongen hem met pepperspray te dreigen. Hij ging op zijn knieën zitten, maar toen zij hem wilden boeien, verzette hij zich en zagen zij zich genoodzaakt hem tegen de grond te werken. Vervolgens werd hij geboeid.

De agenten brachten hem over naar het politiebureau. Daar is de verdachte voor nader onderzoek vastgezet. Tegen hem is aangifte gedaan van bedreiging, belediging en verzet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk