Katern

Man achter enorme wapenvondst in loods Nieuwegein opgepakt

Vermeend wapenhandelaar Jan B. uit Hulten is mogelijk de man achter de enorme wapenvondst in Nieuwegein vorig jaar. Zijn vingerafdrukken zouden zijn gevonden op wapens die de recherche op woensdag 15 juli 2015 ontdekte in een loods aan de Veldwade in Nieuwegein.

De man uit Hulten werd al gelinkt aan de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld. Wapens die werden gebruikt bij diverse afrekeningen zouden door hem geleverd zijn. B. wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op voormalig No Surrender-lid Freddy Janssen uit Valkenswaard. Eerder werd al een man uit Utrecht aangehouden omdat op een machinepistool DNA van hem was gevonden.

Het vorig jaar zomer aangetroffen wapenarsenaal bestond uit onder meer ruim zestig pistolen en revolvers en 36 automatische wapens en granaten. Het was een van de grootste wapenvondsten ooit in Nederland. Inmiddels zijn twee arrestaties verricht vanwege de wapenvondsten in Nieuwegein. Een woordvoerder van Justitie zegt ‘langzaam zicht te krijgen op de handel in wapens die in het liquidatiecircuit worden gebruikt.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk