MAKE Center krijgt boost door RIF subsidie

Donderdagmiddag 22 april maakte minister Van Engelshoven bekend welke RIF-projecten er voor 2021 zijn goedgekeurd. Ook het RIF MAKE Center aan de Harmonielaan in Nieuwegein is goedgekeurd voor het volledig aangevraagde bedrag.

MAKE Center is een samenwerkingsverband van ROC Midden Nederland en OpleidingsBedrijf Metaal Midden Nederland en zal deze subsidie inzetten om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren en hiermee haar doelstellingen op dit gebied te realiseren. Deze toekenning komt voort uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF) mbo.

In het MAKE Center wordt de aansluiting van onderwijs op bedrijfsleven vormgegeven met de inrichting van een “state of the art” praktijkcentrum. In dit praktijkcentrum wordt met betrekking tot werkwijze en cultuur de “maakpraktijk” gesimuleerd en wordt gewerkt aan

Op deze manier worden studenten optimaal voorbereid op het werken in de maakindustrie en sluit het onderwijs goed aan op de behoeften vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt door samenwerking door bedrijfsleven en onderwijs in het MAKE Center kennisdeling en een leercultuur binnen de aangesloten bedrijven gestimuleerd. Met het MAKE Center realiseren de partners een optimale aansluiting van het technisch onderwijs op de maakindustrie, waarin de partners een brug slaan van VO naar MBO naar HBO en Leven Lang Ontwikkelen stimuleren en faciliteren.

Deze RIF toekenning is gericht op de volgende activiteiten:

  1. Inrichten hybride leeromgeving met docenten vanuit het bedrijfsleven
  2. Het implementeren van onderzoekend vermogen, digitale vaardigheden en ondernemende vaardigheden in het curriculum
  3. Doorlopende leerlijn/ Leven Lang Ontwikkelen in de metaalsector
  4. Professionalisering van het team van docenten en praktijkbegeleiders om de samenwerking te optimaliseren.

De ingangsdatum van toekenning is juni 2021. Op 30 september 2021 wordt het MAKE Center geopend.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren