Maffioso opgepakt in Nieuwegeinse snackbar

In Nieuwegein is afgelopen vrijdagmiddag rond 15.00 uur op verzoek van de Italiaanse justitie een lid van de ‘Ndrangheta’ opgepakt. Het gaat om de 39-jarige Francesco Nirta. Tijdens zijn gevangen neming zat hij met vier andere mensen te eten in de snackbar ‘Kwalitaria’ in winkelcentrum Galecop. Nirta wordt onder meer gezocht voor moord. Volgens het Landelijk Parket hield hij zich waarschijnlijk al langer in Nederland schuil. Hij verbleef in Nieuwegein in een galerijflat nabij winkelcentrum Galecop. Bij de arrestatie verzette Nirta zich niet en heeft hij de lunch gewoon betaald na zijn arrestatie. De vier andere verdachten die aangehouden zijn, zijn een 28-jarige Italiaan, een Marokkaan en twee Nederlanders. De politie heeft tot ‘s-avonds laat de woning onderzocht en de Italiaan zal zo snel mogelijk uitgeleverd worden aan Italië.

Nirta moet in Italië een levenslange gevangenisstraf uitzitten vanwege zijn aandeel in de dodelijke vete tussen twee maffiaclans uit San Luca. Nirta zou voorkomen op een lijst met de tien gevaarlijkste voortvluchtigen. Bij een confrontatie tussen beide clans in Duisburg, Duitsland, vielen in augustus 2007 zes doden. De politie vond bij de arrestaties 40 kilo cocaïne en in een auto van een van de verdachten 18.000 euro.

Francesco Nirta is niet het enige lid van de ‘Ndrangheta-clan dat naar Nederland vluchtte. In 2008 werd in Amsterdam Giuseppe Nirta opgepakt. Hij zou aan het hoofd hebben gestaan van maffia-clan uit de Zuid-Italiaanse regio Calabrië. De politie vermoed dat enkele tientallen tot honderd ‘Ndrangheta’ actief zijn in Nederland. (Klik op het cameraatje hieronder voor het eerste beeldmateriaal van het OM)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren