MacBook snel leeg? Zo verleng je de levensduur van de accu!

Iedereen merkt het: na het veel gebruiken van je MacBook houdt de batterij het gewoon niet zo lang meer vol. Gelukkig zijn er een aantal slimme trucjes waarmee je de levensduur van de accu van je MacBook kort kan houden. Lees snel verder voor onze tips!

1. Gebruik een Apple oplader
Hoewel echte Apple opladers voor een MacBook erg duur zijn, zijn ze wel echt beter voor je laptop. Opladers die niet origineel van Apple zijn kunnen de batterij beschadigen of de batterij oververhitten. Gebruik dus altijd een echte MacBook oplader om je accu een langere levensduur te geven!

2. Niet altijd je MacBook opladen
De accu van je MacBook zal het veel langer volhouden wanneer je laptop niet de hele tijd aan de oplader hangt. Het is goed voor de accu om hem af en toe te ontladen. Doe dit sowieso één keer per maand. Haal hem uit de oplader en gebruik hem tot de batterij bijna leeg is.

3. Laat je MacBook niet helemaal leeg worden
Het blijkt dat de levensduur van je accu korter wordt wanneer de batterij onder de 20% komt. Zorg er dus voor dat je het batterijpercentage altijd boven de 20% houdt om ervoor te zorgen dat hij langer meegaat!

4. Update je MacBook
Wanneer je MacBook nog draait op een oude versie, kan het zijn dat de batterij snel achteruitgaat. Nieuwe updates bevatten namelijk vaak updates voor de batterij, wat de levensduur zal verlengen. Ook zorgen deze updates ervoor dat processen sneller en beter werken, wat ook veel batterij bespaart. Zorg er dus voor dat je MacBook altijd up-to-date is!

5. Check de accu
Snap je nou echt niet waarom je MacBook zo langzaam is? Controleer dan een keer de conditie van de accu. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en vervolgens naar ‘Voeding’. Hier kan je de status van de accu vinden. Als je accu nog goed werkt, staat er ‘Normaal’. Is dit niet het geval? Dan kan er echt iets mis zijn met je accu en dan is het beter om hem een keer langs de Applestore te brengen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren