Macaroni sperziebonenschotel met

Een complete maaltijdschotel, die zich er prima voor leent om eens een dagje geen vlees te eten. Varieer gerust met de groenten als je de genoemde groenten net niet in huis hebt. Nodig voor 4 tot 5 personen:
500 g sperziebonen
2 kleine winterwortels
300 g macaroni (elleboogjes)
zonnebloemolie
1 ui
1 à 1 ½ bakje vegetarisch rulgehakt
1 pakje Mix voor Macaroni sperziebonen met gehakt uit de oven (Maggi ovenschotels)
750 ml koud water
2 grote tomaten
100 g geraspte kaas
stukje Gorgonzola Extra: flinke ovenschaal (plat); grove rasp Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Schil de wortels en snij ze in blokjes.
Doe bonen en wortel in een pan met een bodem water en kook ze beetgaar.
Kook de macaroni in een pan met ruim water beetgaar.
Verwarm de oven voor tot 180°C hetelucht.
Vet de ovenschotel in met wat olie.
Was de tomaten en snij ze in plakken.
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een wok of braadpan en fruit de ui samen met het rulgehakt.
Giet de bonen en wortel af en schep ze door het ui-gehakt mengsel.
Giet de macaroni af en schep deze ook door de groenten in de wok/braadpan.
Roer het zakje ovenmix goed door 750 ml koud water.
Doe het groenten-macaronimengsel in de ovenschaal en strijk het een beetje glad.
Schenk de ovenmix gelijkmatig over de groenten in de ovenschaal.
Verdeel de tomatenplakjes over de groenten.
Strooi de geraspte kaas erover.
Rasp er zoveel Gorgonzola overheen als je lekker vindt.
Schuif de schotel in het midden van de oven en laat in 20 tot 30 minuten gaar en goudbruin worden.
De ovenschotel is zo al erg lekker, maar met wat rauwkost, tafelzuur of een likje tomatenketchup smaakt hij nog completer. Vegetarisch hoofdgerecht
Tijd ca. 25 minuten voorbereiden, ca. 25 minuten oventijd.
Bron: Eigen variatie op een pakje Mix voor Macaroni enz. van Knorr. Tip
Vervang de geraspte kaas door dunne plakjes Camembert of Brie. Dan geen Gorgonzola erover raspen.Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk