Maatschappelijk stage plek opende haar deuren op Cityplaza!

Stichting De Ruilfabriek heeft tijdens de maanden oktober, november, december haar deuren geopend voor scholieren op de middelbare school die een maatschappelijke stage gaan lopen. In de TapParfum Pop-up op Cityplaza op de Boogstede, leren zij niet alleen alles over hoe parfum werkt, maar nemen wij ze ook mee in een werkomgeving waar wij met vrijwilligers werken en wat het betekent om een onbetaalde bijdrage te leveren aan de samenleving. ‘Een maatschappelijke stage kan zo niet alleen heel leerzaam zijn maar ook erg leuk!’ aldus Ilja Jansen van de Ruilfabriek.

De Ruilfabriek

Ilja Jansen

‘Binnen de tijdelijke Pop-up geven wij een extra plek voor (jonge) vrijwilligers. Met name jongeren die de stap naar een werkgever lastiger vinden worden begeleid in een veilige omgeving. Zo maken ze deel uit van het team van meer dan 60 vrijwilligers binnen de Stichting.’

De TapParfum Pop-up is een nieuw concept waarbij de parfum in de winkel wordt getapt. De winkel is niet alleen heel sfeervol ingericht door het team van vrijwilligers, maar ook kun je achterin de winkel de leukste selfies maken! De betaalbare versie van de TapParfum is erg populair waardoor het altijd gezellig is in de winkel. De flesjes van de TapParfum zijn hervulbaar, wat bijdraagt aan een stuk duurzaamheid, wat ook een onderdeel is van de Stichting.

Na de feestdagen in januari is de TapParfum weer te vinden in De Ruilfabriek Conceptstore, de basislocatie van Stichting De Ruilfabriek. ‘Binnen de Stichting geven wij een plek aan vrijwilligers en aan (kwetsbare) ondernemers die daar de tofste kadootjes verkopen.’

De Stichting heeft ruimte voor de TapParfum Pop-up voor vrijwilligers en MAS Stagiaires en voor in De Ruilfabriek Conceptstore. Zij zoeken ook vrijwilligers die wel volwassen zijn zodat zij de MAS stagiaires kunnen begeleiden. Aanmelden kan via info@deruilfabriek.nl of kom langs in de winkels voor meer informatie.

MAS stage

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk