Maand van de Geschiedenis met thema ‘Aan het werk’ in de bibliotheek

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, met dit jaar als thema ‘Aan het werk’.  Honderden bibliotheken en andere culturele organisaties brengen geschiedenis deze maand voor het voetlicht middels talloze leuke evenementen. Ook bij bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein kun je terecht voor allerlei lezingen en voorleesmomenten. Lees hier maar waar je je ook kunt aanmelden voor een of meer lezingen.

  • Op donderdag 14 oktober is er de lunchpauzelezing ‘Oorlog gaat een mensenleven mee’.  Nieuwegeinse schrijfster Renée Blom leest voor uit haar nieuwe boek ‘Vernietst’ en wordt geïnterviewd door Gina van den Berg.
  • Op donderdag 21 oktober is er een lunchpauzelezing over 50 jaar Nieuwegein met burgemeester Backhuijs. Bij de lezing van burgemeester Frans Backhuijs wordt ook het boek ‘Nieuwegein 50 jaar, Gepland Gelaagd Geslaagd’, uitgegeven door de Historische Kring Nieuwegein, gepresenteerd.
  • Op woensdag 27 oktober is er een voorleeslunch waarbij allerlei historische verhalen worden voorgelezen onder het genot van heerlijke broodjes.
  • Op donderdag 28 oktober is er de Nieuwegeinlezing Middeleeuws Zwaard. Op bedrijventerrein Het Klooster zijn de laatste jaren spectaculaire vondsten gedaan. Eind 2020 werd namelijk bekendgemaakt dat er een bijzonder goed bewaard gebleven middeleeuws zwaard werd gevonden. Deze lezing is een samenwerking van de Historische Kring Nieuwegein met de bibliotheek.

Over de maand van de geschiedenis
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met talloze musea, bibliotheken, boekhandels, archieven en andere culturele instellingen organiseert de Maand honderden activiteiten door het hele land onder het motto ‘Ontdek gisteren, begrijp vandaag’.

Op 3 oktober wordt de Maand officieel geopend door een live uitzending van OVT in het Nederlands Openluchtmuseum en de aftrap van het Erfgoedfestival. Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis voor de tiende keer. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis.

Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met verschillende partnerorganisaties. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren