Maak kennis met Fred de Muis, het nieuwe vriendje van Klavertje Koe

Tweemaal in de week verzorgen Conny de Vries (rechts op de foto) en Anja Oosterbeek in het Milieu Educatief Centrum (MEC) een cursus Muziek op Schoot. Bestemd voor kinderen van 1 tot 4 jaar èn hun (groot)ouders.

Kinderen en (groot)ouders gaan sámen op een muzikale ontdekkingsreis en natuurlijk wijzen Klavertje Koe of Fred de Muis, hoewel Fred nog best een beetje verlegen is, de weg. Tijdens de ontdekkingsreis maken (groot)ouders en kinderen samen muziek, dansen en zingen ze samen, luisteren en spelen ze samen en hebben bovenal sámen veel plezier.

Foto: Arend Bloemink

Kinderen worden tijdens de cursus gestimuleerd in hun onwikkeling qua gevoelens, taal, spraak, motoriek, een beetje discipline (opruimen bijvoorbeeld), sociaal gedrag en ze bloeien daarvan nog op ook, ze vinden het heerlijk.

Klavertje Koe en haar nieuwe vriendje Fred de Muis wonen in de Muziekstal. Ze zijn de creatie van Conny de Vries, voor veel Nieuwegeiners geen onbekende, en Anja Oosterbeek, haar nieuwe partner in de Muziekstal. Beiden hebben zich, naast hun muziekopleiding, gespecialiseerd in het geven van muzieklessen aan (heel) jonge kinderen. Wie ze bezig ziet, wordt vanzelf meegenomen in hun enthousiasme.

In het MEC is onlangs de wintercursus van start gegaan. Maar voor wie nieuwsgierig is en alsnog mee wil doen: dat kan. Kom donderdag of vrijdag naar het MEC in het Natuurkwartier of neem contact op via de website. Daar vind je ook de adresgegevens, een inschrijfmogelijkheid, de prijs van de cursus en de juiste tijden.

Anja en Conny zijn beiden muzikale duizendpoten en bespelen allebei meerdere instrumenten. Daarnaast beschikken beiden over een heerlijk stemgeluid dat er toe bijdraagt dat de, zelfgeschreven en zelfgecomponeerde, liedjes goed en meezingbaar overkomen. Grappig is dat Conny tijdens de fotosessie, waar volop gemusiceerd en gezongen werd, aangaf dat de twee partners in de Muziekstal ‘elkaar nog aan het verkennen zijn’. Als dat werkelijk zo is, dan belooft dat nog wat voor de nabije toekomst!

De Muziekstal verzorgt niet alleen bij het MEC muziekcursussen. Ook in bibliotheken, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en theaters zijn Klavertje Koe en Fred de Muis graag geziene gasten. Conny is tweede paasdag te vinden in de theaterzaal van Slot Zeist met ‘Klavertje Koe zoekt en Ei’. Hoe toepasselijk.

De avonturen van Klavertje Koe zijn ook te beleven en te volgen in een serie Klavertje Koe boekjes waarvan zojuuist het derde deel is verschenen. Geheel in eigen beheer geschreven, geïllustreerd en uitgegeven door Conny de Vries.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk