Lysenko Koor start uitwisselingsproject

Vorig jaar ging Het Lysenko Koor op uitnodiging van de Cultuurorganisatie Prosvita uit Kiev naar de Oekraïne om gedurende een concerttour van 10 dagen een 9-tal concerten te verzorgen in de plaatsen Kiev, Lviv, Iwano Frankiwsk en Nadwirna. Diverse malen is het Lysenko Koor op de Oekraïense televisie te zien geweest en ook de Moskouse televisie heeft aandacht aan hun tour besteed. Tijdens deze tiendaagse tournee kwam het Lysenko Koor in contact met het Mriya koor, dat verbonden is aan de Commerciële Academie in Lviv.

Het Mriya koor, dat net als Het Lysenko Koor een gemengd koor is, bestaat al zo’n dikke 15 jaar en heeft al meer dan 400 concerten gegeven. Zij hebben meegedaan aan diverse buitenlandse korenfestivals. Hun prijzenkast beslaat dan ook de hele wand van hun repetitie lokaal. Het klikte zo goed tussen beide koren dat meteen al in Lviv plannen werden opgevat om in het kader van de cultuur een uitwisseling te organiseren.

Rond 12 september komen zij naar Nieuwegein en worden ondergebracht bij de leden van het Lysenko koor. De culturele uitwisseling zal bestaan uit het gezamenlijk geven van een viertal concerten in Utrecht, Schalkwijk, Rotterdam en Nieuwegein halverwege de maand september. Wilt u meer informatie over Het Lysenko Koor en/of de concerten, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van Het Lysenko Koor: Evert Meerwijk, Gr. Rupertlaan 27, 3434 RG Nieuwegein Tel. 030 – 6065300 of via E-mail.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren