Katern

Luxe keukenapparatuur voor extra gemak in huis

Van een nieuwe keuken wordt iedereen blij. Moderne apparatuur zorgt voor meer gemak en heeft daarnaast een strakke uitstraling. Toch wordt er meestal niet verder gekeken dan de standaard benodigdheden. Welk luxe keukenapparatuur zou jij stiekem nog willen toevoegen aan jouw keuken? Ga je voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging of zet je een speciale wijnklimaatkast naast de standaard koelkast? In het onderstaande artikel worden een aantal luxe apparaten en keukengadgets uitgelicht.

Inbouw koffiemachine
In de meeste woningen kan een koffiezetapparaat al niet ontbreken. Maar wist je dat je tegenwoordig ook een koffiemachine kunt laten inbouwen in de keuken? Inbouw koffiemachines zijn al lang niet meer alleen voor restaurants en hotels. Ook in jouw eigen keuken kun je genieten van deze luxe. Een ingebouwd koffiezetapparaat oogt super strak en is gemakkelijk te onderhouden. Bovendien blijft er zo meer ruimte vrij op het aanrechtblad.

Kookplaat met afzuiging
Als je een prachtig kookeiland hebt, kan een standaard afzuigkap het vrije zicht belemmeren. Werkbladafzuiging is dan de perfecte oplossing. Dit is een moderne kookplaat waar de afzuiging in is weggewerkt. Zo kun je de ruimte boven het fornuis helemaal leeg houden. Werkbladafzuiging komt daarnaast goed van pas in kleine keukens. De plek waar eerder een grote afzuigkap hing, kun je nu gebruiken als extra opbergruimte.

Inbouw wijnklimaatkast
Ben je een echte wijnliefhebber? Dan is een normale koelkast of een wijnrek eigenlijk niet voldoende. Geniet van meer smaak en gemak met een speciale wijnkoelkast. Hier wordt de wijn altijd onder ideale omstandigheden bewaard. Je kunt kiezen voor een losse wijnkoelkast of een wijnkoelkast inbouw keuken. De ingebouwde variant past in een keukenkast of een nisje. Wanneer je een wijnklimaatkast direct onder een aanrecht of bar wil laten plaatsen, kies je voor een onderbouw model.

Kokendwaterkraan
Kokendwaterkranen, ook wel heetwaterkranen, worden steeds populairder. De kraan is aangesloten op een boiler, waardoor je op ieder gewenst moment kokend water kunt gebruiken. Handig om gauw een kopje thee te zetten of het kookproces te versnellen. Je kunt kiezen voor een losse kokend water kraan, een 3-in-1 kraan (koud, warm en kokend water) of een 5-in-1 kraan (naast koud, warm en kokend water ook gefilterd en bruisend water).

Warmhoudlade of servieswarmer
Als je graag uitgebreid kookt, is een warmhoudlade geen overbodige luxe. Het maakt je leven een stuk makkelijker! Je kunt gerechten op temperatuur houden of zelfs langzaam laten garen in deze speciale lade. Een andere optie is om servies voor te verwarmen of gisting te versnellen bij een bakproces.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk