Lustrumfeest Museumwerf

Op donderdag 19 mei 2011 heeft de Museumwerf Vreeswijk beide afdelingen van De Zonnebloem in Nieuwegein uitgenodigd voor een geheel verzorgde activiteit. Zo konden de bezoekers genieten van een rondleiding, een lunch en kijken naar een film. Ook een stukje varen bestond tot de mogelijkheden.
De Museumwerf is een uniek binnenvaartmuseum in Vreeswijk. Hier wordt de geschiedenis van de historische binnenvaart in beeld gebracht. Na een ingrijpende verbouwing is de werf op 19 mei 2006 heropend en ingericht als een werkende museumwerf waar naast exposities over de binnenvaart ook historische schepen kunnen worden gerestaureerd en gerepareerd.

Aan de Vaartse Rijn bij de Museumwerf bevinden zich ligplaatsen voor historische binnenvaart-schepen.

Op zondag 22 mei viert de Museumwerf haar vijfde verjaardag met een aantal activiteiten op het werfterrein. Ter gelegenheid van het eerste lustrum werkt de firma Sandworks vanaf 12 mei op het buitenterrein aan vier zandsculpturen. Op de feestdag, 22 mei aanstraande vindt de opening plaats van zandsculpturententoonstelling door de Nieuwegeinse wethouder Van den Berg. Naast schepen van zand, valt ook het nieuwe stadhuis van Nieuwegein te bewonderen. De zandsculpturen zijn de hele zomer te bezichtigen. Het lustrumfeest aankomende zondag 22 mei is geheel gratis te bezoeken vanaf 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk