Lustrumconcert Rondo met Mozart op 12 november in Nieuwegein

Houtens Kamerkoor Rondo bestaat dit jaar 20 jaar! Om dat te vieren voert Rondo in november driemaal een lustrumconcert uit, waarin bekende werken van W.A. Mozart ten gehore worden gebracht. Een van die concerten vindt plaats in de Nicolaaskerk in Nieuwegein. Dit onder leiding van de Nieuwegeiner Hans de Munnik.

Concertbezoekers kunnen in de Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg in Jutphaas genieten van Mozart’s mooiste muziek uit zijn Salzburger tijd. De plechtige en feestelijke Krönungsmesse, waarbij het orkest tussen het Gloria en Credo de Kirchensonate zal spelen. En daarnaast de Vesperae solennes de Confessore, bedoeld om op feestdagen uitgevoerd te worden tijdens de Vesper. Vooral het Laudate Dominum is daarin een van de ontroerendste aria’s die Mozart ooit schreef.

Rondo wordt begeleid door Houtens Ensemble Sinfonia. De solo’s worden gezongen door professionele, ervaren solisten. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik. De concerten vinden plaats op 11 november in de Sionkerk in Houten, 12 november in de Nicolaaskerk in Nieuwegein en op 13 november in de Torenpleinkerk in Vleuten.

Het Kamerkoor Rondo

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk