Lunchpauzeconcert in DE KOM

Op vrijdag 20 februari om 12.45 uur kunt u het weekend muzikaal inluiden tijdens het gratis lunchpauzeconcert in de entreehal van DE KOM. Het concert wordt verzorgd door een strijkkwartet van het Mauritsensemble, bestaande uit KOM-docent Nynke Lambooij, violist Peter de Wit, altviolist Dieuke van der Wielen en cellist Arjen Vredenberg.

Het concert begint met twee delen uit het eerst geschreven strijkkwartet van Felix Mendelssohn. Het eerste deel bevat heftige elementen en staat meteen als een huis. Het tweede deel heeft een prachtige melodische lijn en eindigt in een ingetogen sfeer. Vervolgens speelt het ensemble de wereldberoemde Serenade van W. A. Mozart. In de uitvoering laat het kwartet de transparantie van het werk horen zodat de vele, vaak spannende details mooi naar voren komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren