Katern

Luchtvervuiling door nieuwe busremise

Slecht nieuws voor de leerlingen van het Oosterlicht College en Cals College in Nieuwegein. Uit onderzoek van TotalOV blijkt dat Qbuzz vanaf december 2013 een nieuwe bus remise opent aan de Morsebaan in Nieuwegein. De nieuwe bus remise van Qbuzz komt 850 meter van het Oosterlicht College Nieuwegein en 1.000 meter van het Cals College Nieuwegein te liggen. TotalOV maakt zich zorgen om ze gezondheid van de leerlingen en de inwoners van de Nieuwegeinse wijken Merwestein, Fokkesteeg en Zuilenstein. Dagelijks zullen bussen aan en af rijden aan de Morsebaan, dit zal voor extra luchtvervuiling zorgen. Het industrieterrein straat al bekend als een verbindingsweg voor veel vrachtverkeer, het is maar de vraag of de wijken er om heen een gezonde leef/werkomgeving blijft als er dagelijks bussen aan en af gaan rijden.

De Gemeente Nieuwegein was niet bereikbaar voor commentaar, uit een eerdere reactie gaven zij het volgende aan: ‘Als de luchtvervuiling in het geding is kan er een verzoek worden ingediend voor metingen. Als in te toekomst blijkt dat er luchtvervuiling is kunnen mogelijk maatregelingen genomen worden.’

Woordvoerder van Qbuzz bevestigd aan TotalOV dat er op de Morsebaan in Nieuwegein een nieuwe bus remise komt. Qbuzz gaat rijden met E.V. bussen (lage uitstoot), het is nog niet bekend hoeveel bussen er op het terrein gaan af en aan rijden. Het merendeel van de bussen komt te staan op de Europalaan in Utrecht. Het huidige bus remise van Connexxion in Nieuwegein mag niet meer in gebruik worden genomen omdat er vanaf 2018 extra ruimte nodig is voor het opstal van tram’s door de nieuwe tramverbinding naar de Uithof.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk