Lokale Vernieuwing stelt voor om onderzoek te doen naar het inzetten van camera-toezicht op industrieterreinen en andere risicogebieden

Gisteren, donderdag 15 oktober 2020, heeft de fractie van Lokale Vernieuwing samen met de mede-indieners CDA, VVD, VSP en Groep Verdam een motie met deze strekking ingediend. De bedoeling van deze motie is om de Burgemeester ertoe aan te zetten om onderzoek te verrichten naar de noodzaak, proportionaliteit en subsidiariteit van de inzet van camera-toezicht op de in het Integraal Veiligheidsplan genoemde risicolocaties, waaronder bedrijventerreinen en grote openbare parkeerplaatsen.

De bedoeling van het onderzoek is dat alle voor- en nadelen van de inzet van cameratoezicht op een rij worden gezet om vervolgens, nadat ook de juridische aspecten zijn meegewogen, te komen met een advies om deze vorm van toezicht wel of juist niet te gaan toepassen op de genoemde locaties in onze gemeente.

De gemeenteraad van Nieuwegein heeft met een (krappe) meerderheid voor dit voorstel van de fractie Lokale Vernieuwing gestemd! In het tweede kwartaal van 2021 worden de uitkomsten van het onderzoek verwacht.

#lokale politiek doet ertoe!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!