‘Lokale held’ Frans Kamps in de bloemen gezet door de Nederlandse chrysantenkwekers

In vijf gemeentes binnen de provincie Utrecht zijn lokale helden onlangs in het zonnetje gezet door Stichting Chryson. Deze lokale helden zetten zich met passie in voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. In Nieuwegein kreeg Frans Kamps de prijs voor het oprichten en runnen van ‘voedselbank’ Robin Food.

Frans Kamps

De vijf lokale helden, waaronder Frans Kamps, werden uitgekozen naar aanleiding van inzendingen door vrienden, familie en collega’s. Als dank voor zijn inzet heeft Kamps alle gisteren een uniek chrysantenkunstwerk ontvangen welke gemaakt is door een lokale bloemist. De winnaar werd bovendien flink in de bloemen gezet. In Nieuwegein werkte Bloemenshop 4 Roses mee om een passende en persoonlijke chrysantencreatie te maken die gebaseerd is op het goede werk van Frans Kamps.

Over Robin-Food
Samen met een team van vrijwilligers serveert de Stichting Robin-Food alle gasten een driegangenmenu. “We willen de doelgroep die we voor ogen hebben een normale maaltijd geven. Restaurantniveau wil ik het niet noemen, maar gewoon zoals vroeger: wat je at bij moeders thuis of bij oma. Een goede pot.” Deelnemers hoeven zich maar één keer aan te melden om wekelijks aan tafel te schuiven. Naast het gratis driegangenmenu doet Robin-Food ook ‘Soep van de fiets’, een activiteit waar gratis soep met een broodje wordt geserveerd door heel Nieuwegein.

Wat is de Local Hero Award?
Stichting Chryson, waarbij meer dan 150 chrysantenkwekers en -veredelaars zijn aangesloten, introduceert voor het eerst de Local Hero Award. In vijf gemeentes binnen de provincie Utrecht werd gezocht naar lokale helden die zich met passie inzetten voor hun gemeenschap en net als chrysanten het leven van anderen kleur geven en zorgen voor een portie geluk. De vijf lokale helden, waaronder dus ook Nieuwegeiner Frans Kamps, werden uitgekozen ondat zij zich inzetten Zij zetten voor uiteenlopende zaken, van ouderenzorg tot de acceptatie van de LHBTIQ+-gemeenschap. Als dank voor hun inzet ontvingen zij deze award.

De local heroes van 2023 voor de provincie Utrecht
• Flip Boerland (Utrecht-stad) voor haar werk in de Domkerk en kinderkleding ruilpunt ’t Ruilhaventje.
• Els (Bilthoven) voor haar werk in woonzorgcentrum d’Amandelboom.
• Laura van Nieuwenhuijze (Zeist) voor haar werk bij het COC Midden-Nederland, dat opkomt voor de rechten van de LHBTIQ+-gemeenschap.
• Frans Kamps (Nieuwegein) voor het oprichten en runnen van voedselbank Robin Food.
• Decibella van Toss (Maarssen) voor haar werk voor minderbedeelde inwoners van de Stichtse Vecht.

Kleur geven
“Namens Stichting Chryson wil ik alle vijf winnaars van harte feliciteren met hun prijs, “ aldus Jan van Ruyven, voorzitter Stichting Chryson. “Wij hebben ontzettend mooie inzendingen binnengekregen. Dat maakte het moeilijk om er slechts een paar uit te kiezen. Er zijn zoveel mooie kleine initiatiefnemers die prachtig werk doen voor hun gemeenschap en het leven van anderen kleur geven. De uiteenlopende initiatieven geven ook aan hoeveel moois er in onze omgeving gebeurt, waar velen niet van op de hoogte zijn. Daarom vindt Stichting Chryson het belangrijk om dit soort kleine initiatieven eens in het zonnetje te zetten. Met de Local Hero Award en de chrysantencreaties hopen wij een kroon op hun werk te kunnen zetten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk