Katern

Locatieverbod voor pedofiel voor Nieuwegein

Tegen een 28-jarige kindermisbruiker is een locatieverbod geëist voor de gemeente Nieuwegein. Tegen de Maarssenaar heeft Justitie ook 3,5 jaar cel geëist met een proeftijd van tien jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Dat hij Nieuwegein niet meer in mag komen, komt omdat een van zijn slachtoffers woont in Nieuwegein. De man heeft al een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Hij wordt verdacht van misbruik van jonge jongens en kinderporno.

De ouders van de 13-jarige slachtoffer uit Nieuwegein ontdekten wat er speelde en schakelde direct de politie in. In april 2014 kwam via internet het contact met deze jongen tot stand. De verdachte vroeg hem naaktfoto’s van zichzelf te sturen en filmpjes waarop hij masturbeerde. Ook werd er een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten om seksuele handelingen te verrichten. Zo ver kwam het in dit geval niet.

Uit het onderzoek door de politie kwamen meer van dergelijke contacten aan het licht. Steeds ging het om minderjarige jongens, werden er beelden gemaakt en uitgewisseld en werd er aangestuurd op een ontmoeting. In totaal heeft het Openbaar Ministerie vier van deze zaken ten laste gelegd. In twee zaken gaat het om ontucht, in twee andere om daadwerkelijk seksueel binnendringen. Dit alles in het najaar van 2013 tot en met de zomer van 2014.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk