Locaties kunst Blokhoeve nader bepaald

Een gezelschap van ca. 20 bewoners en andere betrokkenen is op woensdag 18 september langs de locaties voor de kunstwerken in Blokhoeve gewandeld. Het doel was om kennis te nemen van de ontwerpen, kennis te maken met de kunstenaars en locaties nader te bepalen.

Langs de Middelhoeve komen vier beelden van Yasser Ballemans. De bewoners hadden goede suggesties voor aanpassing van de voorgestelde locaties. Deze zijn na afloop als volgt bepaald: 1e bij de Taludweg in plantsoen, 2e vlak voor de brug gezien vanuit Taludweg, 3e aan het einde van het plantsoen op het middeneiland en 4e aan het einde van de Middelhoeve.

Alphons ter Avest heeft zijn werk toegelicht. Ook hier is tegemoet gekomen aan de wens van bewoners. Het beeld komt nu met de kop naar Blokhoeve gericht. Hierdoor ligt het iets verder af van de woningen en is er minder kans op eventuele overlast van hangjongeren.

De definitieve ontwerpen worden op 12 december gepresenteerd aan de adviescommissie beeldende kunst en de bewonersvertegenwoordiging. Na goedkeuring van het definitief ontwerp zal een omgevingsvergunning aangevraagd worden en volgt nog een inspraakprocedure. Al met al is het streven om de kunstwerken rond de zomer van 2014 te kunnen plaatsen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren